Liefde boven angst

Via mijn blog en mijn nieuwe youtube kanaal, probeer ik zoveel mogelijk inzichten, tips en oefeningen met je te delen op het gebied van zelfliefde, in combinatie met mindfulness en yoga. Zelfliefde staat in mijn praktijk centraal, omdat: "Je pas liefde aan de ander kan geven, wanneer je zelf gevuld bent met je eigen liefde!!" Ons wordt geleerd dat van jezelf houden in verband staat met egoïsme en dat dit verre van waar is, lees je in mijn blog: nummer één

 

Misschien heb je het al meegekregen, ik ben gestart met een opleiding tot yogadocente. Ik zat al langer met het idee in mijn hoofd om deze opleiding te volgen, maar, zoals wel vaker, kwam die kwebbelaar weer met 101 tegenargumenten om het niet te gaan doen. Na een goed gesprek waarom ik deze opleiding wel wil gaan doen, heb ik de knoop doorgehakt. Er zitten nu twee lessen op en ik ben onwijs blij dat ik “JA” heb gezegd en mij niet heb laten tegenhouden door mijn kwebbelaar. Tijdens deze twee lessen heb ik al ontzettend veel inzichten opgedaan die ik in deze blog graag met je wil delen!

F♥CK PERFECTION

De eerste opleidingsavond kreeg ik vooral informatie over wat je van de opleiding kunt gaan verwachten: leren lesgeven vanuit je hart, wie jij als persoon (docent) bent en waar jij voor staat, in plaats van, uit een boek leren lesgeven volgens alle regeltjes. Dit is ook wat bij mij de doorslaggevende factor was: Lesgeven vanuit wie ik als persoon ben en niet vanuit hoe ik gevormd word tot "Yoga-docente". Ik ben deze opleiding gestart met dezelfde intentie als dat ik Coaching met Eefje ben gestart. Namelijk om jou te mogen inspireren je eigen unieke jij te leren zijn, door middel van mijn verhaal te vertellen en mijn kennis met jou te mogen delen. 

 

Dezelfde avond mochten we ook allemaal een inzichtkaart trekken, hierbij trok ik de kaart; “de Wijsheidsgids”. De Wijsheidsgids stond in mijn geval voor het opnemen van kennis en informatie en dat ik dit mag gaan omzetten tot mijn eigen wijsheid. Aan het einde kregen we nog allemaal de opdracht om een oefening in te spreken. Hier kreeg ik het al redelijk benauwd van, want wat moest ik dan gaan inspreken? Eerst wilde ik gaan voor een meditatieve oefening, maar dat vond ik te voor de hand liggend. Ik kom hier namelijk om te leren en de uitdaging aan te gaan om uit mijn comfortzone te stappen. Wel merkte ik gelijk aan mezelf dat ik terug wilde vallen in mijn oude patroon, namelijk het wegcijferen van jezelf en het liefste toe te kijken naar de rest vanuit mijn eigen bubbel. Ik confronteerde mezelf met deze gedachten en deelde dit met de groep, omdat ik afscheid wil nemen van dit patroon en het nu de tijd is om gezien te worden! FCK PERFECTION! Ik koos voor de oefening: "de Boom". Een krachtige oefening waar je goed geaard bent, in balans moet zijn en je moet focussen op het hier en nu (en dus niet kunt afdwalen door te luisteren naar je kwebbelaar). Na het inspreken van de oefening was ik trots op mezelf! Ik ben de confrontatie met mezelf aangegaan en heb erop vertrouwd dat het goed komt!

 

Als huiswerk kreeg ik mee voor de volgende keer, dat ik tien minuten, zonder spiekbriefje, gewoon op m’n gevoel, les moest gaan geven.  Je voelt het al aankomen, de kwebbelaar klopte weer aan de deur. "Want wat ga je doen? Jij hebt nog niet zoveel ervaring en de anderen uit de groep wel. Zonder spiekbriefje? Hoe dan?" Wonder boven wonder gebeurde het volgende, ik kreeg het opeens door. Ik kreeg door hoe ik mezelf toch weer gek liet maken door deze kwebbelaar. Dat ik mag gaan vertrouwen op mezelf en net zoals tijdens het inspreken van de Boom, uit mijn schulp mag kruipen! 

Altijd maar het lieve meisje

Waar ik de afgelopen jaren toch al veel aan het onderwerp "niet goed genoeg zijn" heb gewerkt, merkte ik dat deze opleiding voor mij tot nu toe, een groot toetsmoment is om niet in dat oude patroon terug te vallen! De twee weken tot de volgende opleidingsavond vlogen voorbij. Totdat ik op vrijdag bedacht; “shit maandag moet ik lesgeven en ik heb nog helemaal niks bedacht”. Even maakte ik mij er druk over, maar iets in mij wist dat het goed zou komen. Op maandagochtend heb ik het internet afgestruind voor inspiratie, maar het was toch steeds niet helemaal Eefje. Totdat ik muziek aan zette en maar gewoon wat ben gaan doen. Plots ontstond mijn les, een mix van meditatie en een actieve yoga pose. Niks meer aan doen! Toen we bij elkaar zaten ‘s avonds en er gevraagd werd wie als eerste wilde, stak ik als eerste mijn hand op. Ik kan je vertellen, dat is werkelijk waar, nog nooit gebeurd. Zoals ik al eerder vertelde, keek ik altijd liever toe vanaf de zijlijn. Maar iets in mij zei YOU GO GIRL!! Of ik zenuwachtig was? Reken maar van yes! Of het helemaal perfect liep? NO WAY! Het ging zoals ik op dat moment voelde wat ik moest doen. Zelfs toen ik even niet meer wist wat te doen, kwam er een opdracht bij mij binnen. Ik begrijp nu steeds meer wat er bedoeld wordt met: "the universe has your back!" Als kers op de taart, kreeg ik het mooiste compliment van een van de andere cursisten, wat voor mij nog meer bevestigde dat ik de juiste keuze heb gemaakt om deze opleiding te gaan volgen! Namelijk: "Door jouw lieve stem, merk ik dat ik zelf ook liever word en niet te streng ben voor mezelf!" WAUW, dit is wat ik met Coaching met Eefje wil bereiken. Jou te laten voelen en inzien dat je vanuit zelfliefde zoveel meer kan gaan bereiken dan wat er tot nu toe uitkomt! Jij moet altijd op nummer één staan! 

 

Ik denk dat de mensen die mij kennen onderhand wel weten hoe vervelend ik het vind dat mensen mij altijd omschrijven als lief en schattig! Het geeft mij het gevoel dat ik klein ben en niet altijd serieus word genomen. Maar sinds die maandag vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik zag deze eigenschappen jarenlang als negatief, terwijl dit is wat mij uniek maakt en wie ik werkelijk ben! Het lag gewoon al die tijd voor het oprapen... Alleen zag ik nooit hoe ik hier mijn positieve, unieke eigenschap van kon maken! Mijn angst om niet serieus genomen te worden, stond altijd boven de liefde die ik met deze eigenschap kan en wil creëren. Deze rollen zijn vanaf nu omgedraaid!

 

 

Ik zet liefde boven angst. Doe jij met mij mee? 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hellen (donderdag, 27 september 2018 07:43)

    WOW!!!!!!!!!!!!! Wat een geweldig inzicht en zó mooi hoe jij in jouw woorden en met jouw filmpje je proces beschrijft. Openheid en kwetsbaarheid brengen jou dichter bij jezelf.