Hummus met avocado

Als je mij drie jaar geleden zou vragen of ik hummus lekker vond, had ik je geen antwoord kunnen geven. Wat ben ik blij dat ik dit heb ontdekt, want het is overheerlijk. De meeste mensen schrikken als ik zeg dat het van kikkererwten is gemaakt en ontzettend lekker is. Misschien omdat kikkererwten niet heel aantrekkelijk klinken? Het is een goede vlees vervanger voor op je brood en met wat sla, komkommer, tomaat en kiemgroentjes maak je er een ultiem feestje van! Je kunt het kant en klaar kopen bij de supermarkt (ja, dit deed ik ook altijd). Maar eigenlijk is het super simpel om zelf te maken. Vaak wordt er olijfolie aan de hummus toegevoegd, maar als je water neemt in plaats van olijfolie wordt het veel smeuïger. Het geheime ingrediënt van deze hummus is avocado, deze tip kreeg ik van een vriendin dus alle credits gaan naar haar! 

Bereidingstijd:

15 - 20 minuten

 

Portie: 

400g

 

Ingrediënten:

265 gram Kikkerwten

100 gram Tahin

2 teentjes Knoflook 

7 el Water 

1/2 Citroen 

1/2 Avocado

1 tl Komijnzaad

Mespuntje cayennepeper

Snufje zeezout 

 

 


Bereiden:

Spoel de kikkerwten goed af en laat ze uitlekken in een vergiet. Hak de knoflook fijn. Doe de knoflook, tahin, het citroensap, de avocado en het water in de blender of je keukenmachine en mix het tot een glad geheel. Voeg vervolgens de kikkererwten, het komijnzaad, het zout en de cayennepeper bij het mengsel. Mix nog een keer goed en voeg, wanneer nodig, wat extra water toe tot er een zacht mengsel ontstaat. 

 

Je kunt het in een afsluitbare pot doen en in de koelkast zetten dan blijft het zeker 1,5 week goed. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie er van vinden, laat gerust een berichtje achter in de comments :-)

 

Meer weten over de avocado? Klik dan hier!

Reactie schrijven

Commentaren: 0