MIND YOUR BUSINESS PROGRAMMA

Voor een positieve mindset en minder stress op de werkvloer én in het dagelijkse leven!

 Medewerkers zijn de belangrijkste schakel binnen en bedrijf. Een tevreden medewerker die goed in zijn of haar vel zit, zorgt voor positieve energie waardoor deze goed werk verricht en klanten tevreden weet binnen te halen! 

 

 

Het mind your business programma wordt op maat samengesteld naar behoefte van zowel de werkgever als de werknemer(s). De nadruk ligt op bewustwording van je leef -en denkpatroon, de balans tussen spanning en ontspanning en hoe je een positieve mindset kunt ontwikkelen die blijvend is! Het aanbieden van Yoga en mindfulness op het werk is een innovatieve en low-cost oplossing voor bedrijven die gezondheidszorgkosten willen verlagen, stress op het werk willen verlichten en het welzijn van de medewerkers te verbeteren!

Mind your business DAY

Mind your business is een compleet gevuld ochtend-, middag- of avondprogramma van 4 uur, waarin ontspanning centraal staat.  Dit kan variëren van mini-retraite tot teambuilding. In overleg bespreken we de activiteiten die aan bod kunnen komen tijdens deze dag! Het is een toegankelijke manier om kennis te maken met yoga, meditatie en bewustzijn. Wil jij als werkgever een innoverend, maar vooral inspirerend, team-uitje organiseren?  Waarin je werknemers persoonlijke groei, ontspanning en meer zelfvertrouwen ervaren maar ook hun creativiteit en teamverband geprikkeld wordt? Maak dan nu een afspraak voor een vrijwillig kennismakingsgesprek! 

Het introduceren van een Mind your Business ochtend bij medewerkers uit de logistieke sector was spannend. Wij kampten met de vraag: 'zitten stoere expediteurs wel te wachten op een ochtendprogramma met yoga, mindfulness, een workshop vertrouwen en een gezónde lunch?' Met Eefje aan onze zijde hebben wij het een kans gegeven en wat bleek: we gaan meerdere van deze ochtenden organiseren. Het is zeker geen gemeengoed in onze wereld maar het werd met open armen ontvangen. Grootste verdienste is voor Eefje. Zij voelt de groep exact aan en weet de deelnemers op de juiste wijze te prikkelen waardoor grenzen vervagen en dromen groeien. Dankzij haar persoonlijke begeleiding komen persoonlijke vraagstukken en werkgerelateerde issues aan bod. Chapeau!
Ellen Berden - Seacon Logistics.

Mind your business masterclass

Een twee uur durende interactieve masterclass waarin niet alleen geluisterd wordt, maar vooral ook gelijk aan de slag wordt gegaan met het gekozen onderwerp. 

 

In deze masterclass over o.a. positieve mindset, aandachtstraining en self-care, deel ik mijn eigen persoonlijke ervaringen en geef handvatten waar de werknemers gelijk mee aan de slag kunnen. Life is all about mindset! Onze gedachtes bepalen een groot deel van ons leven. We hebben allemaal dat ene stemmetje in ons hoofd die zegt dat je niet goed genoeg bent. De ene noemt het je innerlijke criticus of je ego. Ik noem dit je Kwebbelaar! Doordat deze bij vele op de voorgrond staat vallen alle positieve gedachtes vaak weg. Dit kan leiden tot stress, depressie en angstgevoelens. Door bewust te worden van deze Kwebbelaar en wat die eigenlijk doet ga je steeds meer luisteren naar de stem van je hart. Dit zorgt er weer voor dat de werknemer o.a. meer in zijn of haar kracht komt te staan, zelfverzekerder wordt, beter kan gaan communiceren en er vooral weer positieve energie gaat stromen. 

 

 

Doordat deze masterclasses zich vooral richten op de werknemer zelf, waarin ze gaan inzien hoe belangrijk het is om tijd te investeren in jezelf, zal dit zich ook gelijk zichtbaar gaan maken op de werkvloer. Want wanneer je werknemer(s) flowen zal ook het bedrijf beter gaan stromen!  

 

Deze masterclasses kunnen op het werk gegeven worden, op een externe locatie (in overleg) en zelfs buiten in de natuur! Denk aan het maken van een mindful wandeling of uitwaaien aan het water of in het bos! 

Mind your business Workshops / lessen

Yoga op het werk

  • Geeft meer rust in zowel het lichaam als de geest. 
  • Zorgt voor minder werkstress
  • Het verbeterd je concentratie
  • Geeft meer energie
  • Het verbeterd klachten zoals hoge bloeddruk en rugklachten
  • Heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen

Al deze positieve zaken leiden tot een productievere en positieve werkomgeving. 

Meditatie training

Meditatie gaat om het bewust zijn van jezelf en je lichaam. Eigenlijk zou je het ook  aandachtstraining kunnen noemen. Op één dag komen er gerust 60.000 gedachtes voorbij, die jou zowel positief als negatief beïnvloeden. Hoe blijven je werknemers dichtbij zichzelf en kunnen ze zich toch focussen op het werk dat verricht moet worden? Meditatie zorgt o.a. voor: 

- Het verhogen van je focus en concentratie

- Het helpt tegen stress

- Het vermindert depressie- en angstgevoelens

- Het verhoogt creativiteit.

 

In deze training leer je bewust te worden van wat je voelt. Je neemt waar wat er op dit moment is en wat je voelt wanneer je afstand neemt van de drukte van je dag. 

 

Deze gehele basis meditatie bestaat uit 5 lessen van 2 uur. Het is ook mogelijk om er één losse workshop of masterclass van te maken!